top of page

East-West-Mobility

East-West-Mobility training en bewegingsmethodiek, gaat in feite over de natuurlijke krijger-atleet die in ieder van ons aanwezig is. Wanneer geest en lichaam tot een harmonische eenheid worden gesmeed, versterken zij in grote mate het vermogen om optimaal en evenwichtiger te kunnen functioneren en te performen, zowel in het dag dagelijkse leven, als op het sportveld. De kennis van het oosten over de psychen-adem-eenheid en energie, connecteren we met de kennis van het westen over het lichaam, mobiliteit, functionaliteit en performance. 

Ritme en maat houden door gecoördineerde ademhaling, brengt en creëert meer evenwicht in zowel autonoom als centraal zenuwstelsel, een open kalme alertheid is het resultaat, het is de kunst van het ontspannen concentreren,  bewegen in de zone, is voor iedereen bereikbaar, het is een techniek die je kun cultiveren, door inzicht en onderzoek in je eigen natuur. De mens heeft onnoemelijk veel mogelijk heden waar hij zich niet van bewust is, door onze aandacht te trainen, creëren we een bewustzijnsverruiming, meer bewust oefenen geeft ons de kans meer interactief te handelen in het oefen proces, alerter trainen creëert meer intuïtieve intelligentie dit is enorm praktisch in het leven of tijdens performance. 

 Integrale-Yoga

Met veel aandacht voor de overgeleverde tradities wordt in deze school een poging gedaan om yoga te herformuleren met het oog op de noden en mogelijkheden van de moderne (verwesterde) wereld. De integrale yoga haalt als het ware het beste uit de yoga en past dit zo toe dat we er in onze westerse wereld wat aan hebben, het is daarom makkelijk toepasbaar in je leven. Integrale yoga is dan ook enorm nuttig om stressgevoelens te beperken. Naast lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie biedt het je ook richting voor een gezonder en gelukkiger leven in ons druk en jachtig bestaan. Integrale yoga combineert elementen van de zes klassieke yoga stromingen, Karma-yoga, Hatha-yoga, Bhakti, Japa, en de Raja-yoga, kortom een praktische yoga geplaatst in de context van het heden met veel respect en aandacht voor de oude culturen en haar tradities. 

Hatha-Yoga

Hatha-Yoga kenmerkt zich veeleer door haar dynamische, uitvoering met gerichte aandacht op alle aspecten van het ons zijn. Bovendien leert u ook dat u niet zomaar mechanisch alle oefeningen moet herhalen maar hoe u beter uw energie kunt doseren en uw aandacht kunt richten op wat u zintuigen waarnemen. De training focust zich meer op de manier waarop u de oefening uitvoert dan over het wel of niet halen van een bepaalde perfectie in lenigheid. Via het lichaam en ademhaling, maken we meer contact met ons ware zelf, het bewustzijn dat gecontracteerd zit in ons lichaam.  Het denken wordt rustiger en we komen dichter bij het heden, gedurig onrustig denken put ons uit en stuwt ons steeds naar de toekomst of werpt ons terug naar het verleden, de mens kijkt door zijn verleden naar de wereld en het ego wordt daardoor baas in ons denken, In de lessen oefenen zowel jongeren als ouderen ongeacht hun talenten of beperkingen samen.  Deze synergie is belangrijk en is een metafoor over hoe we samen als mensen in het leven zouden moeten staan. 

Bij de oefeningen geeft men o.a. druk en rek op organen en klieren. Dit heeft een positieve invloed op onze hormoon- en stofwisselingswerken. Met de juiste ademhalingstechniek voorziet men alle cellen in het lichaam optimaal van zuurstof en versterkt men het zenuwstelsel. Yoga werkt zeer diep in op het hele organisme en is de anti-aging bij uitstek die je ten allen tijde praktisch op vrij simpele wijze kunt beoefenen.

HATHA - YOGA
Docent Info
Docent

Peter Lamberts (22/08/59) is een physical coach & yoga carya (therapeut) is van zijn 15e levensjaar gedreven bezig met physical training, natuurlijke voedingsleer, sportvoeding en ademhalings methodiek.  In het jaar 2000 richtte hij de firma Nutrisport op om zich volledig op zijn passie voor sport, natuur(sport)voeding en performance te kunnen storten. Hij begeleidde honderden topatleten en recreatieve wedstrijdsporters in verscheidene sporttakken.

Hij is erkende yoga leraar van de Yoga Federatie der Nederlandstaligen (YFN) en de Europese Yoga Federatie (EYU). Na een vierjarige opleiding (500 contacturen) behaalde hij zijn diploma in yoga en Oosterse filosofie bij de Antwerpse hogeschool voor yogaleraars. Dit onder leiding van Eduard Saenen (†, 1936 - 2016) (foto onderaan).

“Oosterse wetenschap doorgronden, het beoefenen en het ervaren, overkomt je door karma. Het grootste deel dat ik van yoga e.a. oosterse stromingen heb geleerd, was in het bijzijn van mijn leraar Rama Eduard Saenen tijdens de wekelijkse Satsangs, Rama was een Vlaamse yogapionier en een referentie in Europa betreft de Raja-Yoga, Tantra en Vedanta-filosofie. Het was dan ook een groot voorrecht om onderwijs te kunnen genieten onder leiding van deze Vlaamse no nonsens yogapionier. De yogawetenschap is een ervaringswetenschap die wordt doorgegeven van leraar op leerling, die het op zijn beurt onder invloed van zijn eigen Karma beleeft en als leraar weer verder doorgeeft.”

bottom of page