top of page

       East-West-Mobility

Elke Maandagavond 19.30-20.45 (start 11/09).

Leefschool 'Zandhofje, Liersebaan 51, 2240 Zandhoven

De lessen volgen de schoolkalender, tijdens schoolvakantie: geen les. 

Vanuit het standpunt Liersebaan is de zaal gelegen achteraan de school. Als de lessen doorgaan is er niemand aanwezig in de school. Dit gegeven samen met de visuele verbinding van de groene zone maakt dat deze zaal een echt rustpunt en stille zone vormt. Dit draagt bij om optimaal te kunnen oefenen.

Als men met de fiets komt, kan men deze plaatsen op het schoolterrein. Auto's moeten op de Liersebaan of in de omgeving worden geparkeerd. Een korte verplaatsing te voet van circa 2 minuten zullen dan nodig zijn. 

.

Luchtkwaliteit

East-West-Mobility 2e jaargang. 
 

De les omvat de technieken en visie van de oosterse school, in combinatie met de meer westerse anatomische visie en kennis op lichaamsoefeningen, we integreren steeds  lichaam - geest - ademhaling in de oefenstof. We leggen in deze les, tegenover de les op dinsdag meer nadruk op de oefeningen en minder op de geschiedkundige en spirituele achtergrond van de oosterse kennis, bij sommige oefeningen maken we ook gebruik van een elastic weerstands band, om te starten gebruiken we de lichtste versie (oranje) die is voor iedereen eenvoudig te gebruiken, en zal bij de eerste les aangeboden worden, later kan ieder individueel overschakelen naar intensere weerstand, geel, rood of blauw desgewenst, de band moet 1,5m zijn, later gaan we ook gebruik maken van andere weerstandsbanden (zie afb), oefenen met banden geeft als voordeel, dat je beter in je houding komt en dat je vooral bewuster wordt van je beweging en houding die je uitvoert en toepast, je traint ook je spierkracht, die zich in esthetisch opzicht vertaald in langer spierweefsel, je oefent zonder schadelijke impact op de gewrichten, en je creëert tevens ook een hormonale prikkel, in specifieke lichaamshoudingen zoals bv de krijger (zie afb rechts) zal je veel langer, krachtiger en correcter kunt blijven staan. en zo meer controle kunnen houden over je houding, ademhaling en concentratiekracht algemeen.    

weerstandsband-crosstraining-15-kg.webp

We werken met Co2 meter om de luchtkwaliteit te meten, - 800 ppm = frisse lucht - 800-1200 ppm = gewone lucht + 1200 ppm is schadelijk / we blijven onder de 800 ppm, dus we oefenen steeds met frisse lucht, om dit te verwezenlijken moeten we ventileren, waardoor de temperatuur in de zaal iets kouder zal zijn in de winter, dan normaal (15-17°), zorg daarom dat u warmer bent aangekleed.

-Blijf thuis als je ziek bent, ook bij koorts, keelpijn, kortademigheid, hoesten en of benauwdheid.

IMG_5033.JPG
bottom of page